sâmbătă, 19 decembrie 2009

Probleme tehnice

La blogul ăsta am avut de la bun început o problemă cu comentariile: după primul episod mi-au spus mai mulţi prieteni că nu pot comenta.
Am cerut ajutor cuiva care a găsit o hibă în şablonul blogului şi a reparat-o (sau cel puţin aşa am avut atunci impresia). Numai că nu e singura hibă, mai sunt şi altele, care cică nu se pot rezolva: poza din antet nu apare (a fost nevoie să pun un widget separat), nu apar nici reclamele AdSense dintre postări şi, cel mai deranjant pentru mine, nu pot profita de editarea rapidă a postărilor, pictograma aia cu creionaş nu vrea nicidecum să fie vizibilă, aşa că, dacă vreau să fac vreo modificare, trebuie să apelez musai la tabloul de bord. Însă m-am gândit că, la urma urmelor, nu e vorba de inconveniente majore şi mi-am spus că, dacă merg comentariile, e OK. Altminteri ar fi trebuit să fac alt blog - şi nu puteam păstra aceeaşi adresă, plus că aveam deja câţiva abonaţi şi apăream deja în câteva blogroll-uri.
Însă, dacă afurisitele astea de comentarii încă mai fac figuri (iarăşi mi-au spus trei persoane că au avut probleme) ... nu ştiu ce să mai cred şi ce mai e de făcut... Poate blogul ar trebui totuşi refăcut... Sau poate ar trebui să supun şi asta la vot? :)

13 comentarii:

  1. Eu zic aşa: dacă refaci blogul, vin după tine pe cel nou! :)Cred că şi ceilalţi prieteni ar face la fel.

    Missy

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, na! Comentariul al doilea pe care am vrut să-l las, n-a mai apărut! Ce zici, Grişka?

    RăspundețiȘtergere
  3. Văd că pot să comentez.
    Iar povestea îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Missouri: Deocamdată n-o să refac blogul (dar am scos cuvântul de verificare). Aştept să văd ce se mai întâmplă şi, dacă o să fie cazul, îl refac în 2010.
    @anaconda: Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. E OK acum - merg si comentariile - eu te rog sa continui!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aş muta tot blogul pe wordpress...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Corina: Mă bucur că merg comentariile. Scriu acum episodul următor. O să fie ceva mai lung, dar veţi avea timp să-l citiţi, fiindcă în perioada sărbătorilor vom lua o pauză - vrând nevrând, fiindcă plec de-acasă şi n-o să am acces la Internet.
    @Vania: M-am gândit şi eu la mutarea asta - am ajuns la concluzia că wordpress-ul îmi place totuşi mai mult... dar mi-e cam silă să refac widget-uirle, etc - o să-l mut numai dacă n-o să am încotro. Iar dacă o să mai scriu şi altceva în acelaşi stil o s-o fac într-un blog de la wordpress - de la bun început :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu am avut probleme cu blogspot, nu-mi explic. Mai ales ca atunci cand voiam sa-ti scriu asta, mi-a disparut fereastra de comentarii :|
    Daca ai nevoie de o opinie de la cineva care foloseste blogspot de aproape un an, imi poti da un mail la adresa de pe blog. Nu promit ca te descurc, dar poate-mi dau seama despre ce e vorba...

    RăspundețiȘtergere
  9. Prima data am crezut ca e din cauza vrajilor. Dar s-ar putea sa fie dintr-alta cauza, ca de exemplu tema (template-ul, sablonul) pe care-l folosesti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, s-ar părea că ăsta e motivul, numai că schimbarea şablonului nu rezolvă nimic... După toate aparenţele, singura soluţie e mutarea blogului la o altă adresă :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Am făcut un nou blog - la aceeaşi adresă! Sperăm că de-acum încolo nu vor mai fi probleme cu comentariile şi îi mulţumim lui Lady Io, mămica drăgălaşei Chiţi :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Doar lista "persoanelor interesate" s-a golit, n-am putut s-o preluăm, dar sperăm că, dacă le place povestea, ne vor urmări iarăşi :)

    RăspundețiȘtergere

Un comentariu (la obiect) e oricând bine-venit!