miercuri, 3 august 2011

20 - Năluciri

Nu e decât o nălucire, a răspuns gândul lui, şi-n clipa aceea s-a aprins şi lumânarea din centrul porţii, şi flacăra ei a crescut brusc, mistuind totul şi înălţând un nor de cenuşă... Cenuşă care s-a învârtejit, luând în cele din urmă forma lui Negrush şi căpătând culoarea lui.
- Totul nu e decât o nălucire, a spus motanul de cenuşă, cu vocea unuia dintre capetele piticului Ubru-Cu-Du-Bru - cred că a lui Bru. Nu te-ai gândit că toate astea sunt un vis? Că poate-n clipa asta dormi în patul tău din casa tuşei Ylla, alături de motanul Grysh?
Nu-l crede, nu te lăsa năucită! Singura nălucă de aici e el! am auzit, în gând, strigătul celuilalt Negrush, al celui adevărat.
Sau al celui pe care îl credeam adevărat...
Şi totuşi...., mi-am spus. Dacă totuşi visez? Dacă visez şi nu mă pot trezi? Dacă-s pierdută pentru totdeauna într-un vis?
SPER CĂ VA URMA...
De data asta n-am să le pun nici o întrebare cititorilor dornici să se implice. De data asta am să-i rog să scrie episodul următor - pentru că eu nu mai am timp.
Cei care doresc să continue povestea sunt rugaţi să trimită episodul 21 la adresa veronicisme [de la] gmail.com, sub forma unui ataşament de maximum 10.000 de caractere (inclusiv spaţiile), însoţit de o fotografie ca ilustraţie (cu precizarea sursei de unde au preluat-o, dacă nu le aparţine).
Voi posta pe blog tot ce primesc în decurs de 2 săptămâni, fără să fac corecturi sau alte modificări, iar cititorii vor fi rugaţi să voteze varianta preferată. Povestea va continua cu varianta respectivă - şi aşa mai departe.
Autorul variantei câştigătoare va primi o bilă albă şi, în final, deţinătorul celui mai mare număr de bile va primi un premiu în cărţi. (Dacă se vor găsi participanţi, voi găsi şi eu una sau două edituri care să ne sponsorizeze.)


Am să adaug totuşi şi un sondaj (îl găsiţi în coloana din dreapta, ca de obicei):
Ideea vi se pare bună, sau nu?
Dacă răspunsul e NU, lăsaţi vă rog şi un comentariu prin care să explicaţi de ce nu vă place.

22 de comentarii:

  1. Salut,
    Am si eu cateva site-uri cu page rank-uri 1,2,3 si 4.
    Daca vrei sa facem un link exchange avantajos sau mai multe da-mi te rog un add pe mess la id : francesco_da_gama sa vorbim mai usor.
    Astept un raspuns oricare ar fi el.
    Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu schimbul, dar n-am timp de discuţii pe mess. Spune-mi aici care sunt site-urile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Grişka, spune-mi te rog că Vero glumeşte! :D
    Ne lasă aşa, atârnaţi în poveste?

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragă Missouri, din păcate nu glumeşte. E obosită şi mereu în criză de timp.
    Dacă nu primeşte ajutor, povestea o să continue, probabil, înaintând cu cel mult 2 episoade pe an.
    Sau o s-o termine când o putea - dar nu aici, nu pe blog, şi o să-ncerce s-o publice (nu garantează c-o să reuşească, cei care publică autori români de SF nu par interesaţi de poveştile ei).

    RăspundețiȘtergere
  5. Am zis ca daca afla mai multi povestea, se va gasi un binevoitor gata sa sara in ajutor :)
    Uite un Blog and roll aniversar din care faci parte :) Dar numai de sambata, incepand de la ora 10:09 :) Multumesc si ... spor!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Natural:
    Mulţumesc, dar despre care sâmbătă e vorba? A trecut deja una - şi link-ul pus de tine tot nu duce nicăieri :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper sa te trezesti si sa ne povestesti urmarea, frumos, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoasa si interesanta poveste, imi aduce aminte de copilarie frumoasa care am traito .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant - aţi copilărit cumva printre vrăjitoare? :P

      Ștergere
  9. Ca sa continuam aceasta povestire ne trebuie si ceva talent si imaginatie, eu o sa incerc ceva dar daca nu imi iese o sa arunc la foi toata ziulica pina o sa ma las pagubas...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca, iti doresc succes!
      M-am gandit si eu s-o reiau, insa acum a mai aparut o problema, probabil ca am cam pierdut cititorii, asa putini cum erau, iar cititorii noi ar trebui s-o ia de la inceput, sa citeasca tot. Nu stiu cati se vor gasi...
      Ma mai bate si gandul sa o termin (candva) fara sa mai postez episoadele aici, sau caut o revista online sau altceva de genul asta unde sa o iau de la inceput, episod cu episod...

      Ștergere
  10. Am plasat apelul dv. pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
  11. Aş vrea să continuăm povestea asta...

    RăspundețiȘtergere
  12. Aaaaaaaaahhhh! Tocmai cand ma consolam cu ideea ca povestea scrisa in 2010 si cum eu o citesc in 2014 o voi putea citi pe toata in loc sa astept fiecare zi de luni....


    Veronica, cine credeti dumneavoastra ca ar avea curaj sa incerce sa continu o poveste asa de frumoasa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că există o mulţime de oameni care ar putea s-o facă. Dar fie că n-au trecut pe aici, fie că povestea nu le-a plăcut destul de mult ca să-şi dea osteneala :)

      Poate c-o s-o continui tot eu, odată şi-odată...

      Ștergere
    2. Ar fi frumos sa o continuati odata. Eu nu cred ca cineva ar avea curajul sa se inscrie; povestea e foarte frumoasa si in consecinta stacheta e deja stabilita destul de sus pentru cei care ar vrea sa continue.

      Nu ma voi lansa in comentarii plangarete pe marginea acestui fapt pentru ca as considera-o o ipocrizie; ine se plange trebuie sa aiba curajul sa puna si umarul. Nu ma pot opri insa sa-mi para rau de lipsa finalului, asa, in sinea mea. Va multumesc pentru postari; povestea aceasta e parca fermecata.

      Ștergere
    3. Mă bucur că v-a plăcut şi vă mulţumesc pentru că mi-aţi spus-o. :)

      Ștergere

Un comentariu (la obiect) e oricând bine-venit!